Είστε εδώ:
Αρχική > ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ > Πέντε τραυματίες από την πρόσκρουση του «Αχαιός» στο Αγκιστρι

Πέντε τραυματίες από την πρόσκρουση του «Αχαιός» στο Αγκιστρι

Προσέκρουσε μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΧΑΙΟΣ” Ν.Π. 11228 κατά τη διαδικασία πρόσδεσης του, στο λιμάνι της Σκάλας Αγκιστρίου.
Ανωτέρω πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Αίγινα – Αγκίστρι – Αίγινα – Πειραιά με 198 επιβάτες – 13 Ι.Χ. – 1 Φ/Γ και 8 Δ/Κ.
Το πλοίο προσέδεσε με ασφάλεια και αποβίβασε τους επιβάτες του.
Από το περιστατικό τραυματίστηκαν ελαφρά πέντε (05) επιβάτες, οι τέσσερις (04) εκ των οποίων μεταφέρθηκαν προληπτικά στο Κ.Υ. Αίγινας και εξήλθαν, ενώ η έτερη τραυματίας μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο .
Από το Λιμεναρχείο Αίγινας απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΑΧΑΙΟΣ” μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης – αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ οι επιβάτες θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας .

Να αναφερθεί ότι ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Τάκης Χατζηπέρος μετέβη εκτάκτως στο νησί του Αγκιστρίου μετά το ναυτικό ατύχημα που συνέβη στο λιμάνι της Σκάλας, προκειμένου να εκτιμήσει την έκταση των ζημιών και το χρόνο αποκατάστασης τους.
Στο πλοίο επέβαιναν 198 επιβάτες, οι οποίοι αποβιβάστηκαν από αυτό, στο σύνολό τους, ασφαλώς. Από αυτούς οι 5 τραυματίστηκαν ελαφρά και αφού εξετάστηκαν από γιατρό στο Αγκίστρι, μετέβησαν με θαλάσσιο ταξί στο Κέντρο Υγείας Αίγινας για προληπτικούς λόγους.
Το πλοίο που προσέκρουσε στον μώλο επιστρέφει στον Πειραιά για επιθεώρηση ενώ ήδη αφίχθη άλλο πλοίο της ίδιας εταιρείας για να παραλάβει τους επιβάτες που είναι να ταξιδέψουν προς Πειραιά.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Ιωάννη Αθανασίου και τον Λιμενάρχη φρόντισαν για την ασφαλή αποβίβαση των επιβατών και των οχημάτων του οχηματαγωγού – επιβατικού «ΠΟΣΕΙΔΩΝ» και την εξίσου ασφαλή επιβίβαση τους στο «ΑΧΑΙΟΣ».
Κλιμάκιο δε της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων θα μεταβεί αύριο στο νησί για περαιτέρω αποτίμηση και αξιολόγηση των ζημιών.
Η Περιφέρεια Αττικής έχει δημοπρατήσει την ανακατασκευή και επέκταση του λιμανιού, προϋπολογισμού 2.215.000 € από Ίδιους Πόρους προκειμένου να γίνει ασφαλέστερο και λειτουργικότερο. Το λιμάνι της Σκάλας είναι το μοναδικό λιμάνι του νησιού που εξυπηρετεί Ο/Γ πλοία (ferry boat).

Top