Είστε εδώ:
Αρχική > ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ > Π. Κουρουμπλής: 51 εκατ. ευρώ θα δοθούν σε αποζημιώσεις για τη ρύπανση στο Σαρωνικό

Π. Κουρουμπλής: 51 εκατ. ευρώ θα δοθούν σε αποζημιώσεις για τη ρύπανση στο Σαρωνικό

Σε συνεντεύξεις του σε ραδιοφωνικές εκπομπές, ο υπουργός Π. Κουρουμπλής και μιλώντας για τις ακτές και την απορρύπανση του Σαρωνικού, είπε τα εξής:»Καταρχάς οι ακτές είναι καθαρότερες από ότι ήταν. Ο βυθός, όπως δείχνουν και οι τελευταίες μετρήσεις, οι τελευταίες τώρα του Νοεμβρίου, στις αρχές Νοεμβρίου έχει επίσης καθαρίσει. Οι μετρήσεις γίνονται κάθε επτά μέρες. Οι τελευταίες λοιπόν, όλες οι μετρήσεις σε όλα τα σημεία, είναι κάτω από το όριο που προβλεπόταν, των 20 μg/lt. Δηλαδή είναι 3, είναι 4, είναι 5. Θα πάρουμε και την επόμενη μέτρηση και τότε θα καλέσουμε τους ξένους ανταποκριτές και τους έλληνες δημοσιογράφους σε μια συζήτηση – συνέντευξη.
Το προλάβαμε το κακό. Έγινε εξαιρετικά καλή δουλειά, και δεν το λέω ως υπουργός που έχει κάποιους λόγους να το λέει. Αυτοί που θα πληρώσουν, το διεθνές ταμείο αποζημιώσεων για ρύπανση από πετρέλαιο έρχεται και το λέει. Αυτοί, από τη δεύτερη και την τρίτη μέρα είχαν ανθρώπους εδώ και λένε ότι η Ελλάδα έπραξε τα δέοντα. Είναι δήλωση του Γενικού Γραμματέα του Ταμείου. Και βγάζει 51 εκατομμύρια προκαταβολή για αποζημιώσεις, σε ιδιώτες, σε δημόσιους φορείς κ.τ.λ. Και δεν το λένε μόνο αυτοί. Το λέει ο IMO, το λένε άνθρωποι που ήρθαν με μεσολάβηση του κυρίου Καμίνη, ο οποίος ως Δήμαρχος προσφέρθηκε, μεσολάβησε, και ο Δήμαρχος του Ρότερνταμ έστειλε εμπειρογνώμονες. Ήρθαν οι άνθρωποι εδώ και είδαν ότι η δουλεία γινόταν καλά. Και οι εμπειρογνώμονες που έστειλε η πρεσβεία της Νορβηγίας, το ίδιο είπαν. Λοιπόν έγινε εξαιρετικά καλή δουλειά και όχι μόνο καλή δουλειά, πρέπει να σας πω ότι και οι παλιές πίσσες που υπήρχαν στους βράχους καθαρίστηκαν με καλέμι όλες. Γίνεται ποιοτική δουλειά και όποιος θέλει, μπορεί να έρθει και να επισκεφτεί τους χώρους αυτούς.
Για να είμαστε σίγουροι θα περιμένουμε και άλλη μια μέτρηση, για να μπορούμε να είμαστε 100% σίγουροι και θα καλέσουμε και τους έλληνες δημοσιογράφους και τους ξένους ανταποκριτές σε μια συζήτηση στο Υπουργείο. Εάν έχουμε τα στοιχεία αυτά και την επόμενη βδομάδα, με τη νέα μέτρηση, θα ζητήσω από το Υπουργείο Υγείας, να άρουν την απαγόρευση».

Top