Είστε εδώ:
Αρχική > ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ > Π. Τσάκος: Σηκώστε ψηλά την Ελλάδα που σέρνεται

Π. Τσάκος: Σηκώστε ψηλά την Ελλάδα που σέρνεται

 

Με την πατρική ευχή του καπ. Παναγιώτη Τσάκου προς τους απόφοιτους, να σηκώσουν ψηλά την Ελλάδα που σέρνεται, ξεπερνώντας τις προηγούμενες γενιές, επισφραγίστηκε η τελετή λήξης του σχολικού έτους στο «Σπίτι της Μαρίας» στα Καρδάμυλα.

Μέσα σε μία έντονη συγκινησιακά ατμόσφαιρα ο εκ των πρωτοπόρων της Ελληνικής Ναυτιλίας, παρουσία των αρχών του νησιού και πλήθους κόσμου μίλησε στους νέους που κάνουν τα πρώτα τους βήματα για τη ναυτιλία και την πρωτιά της πατρίδας μας στον παγκόσμιο ναυτιλιακό χάρτη.

Διαπιστώνοντας ότι τόσο η δική του γενιά όσο και οι επόμενες δεν κατάφεραν να φθάσουν την Ελλάδα ψηλά, παρακάλεσε τους νέους να σηκώσουν την Ελλάδα που σέρνεται και να την παραδόσουν στη θέση που της αξίζει.

«Δυστυχώς παιδιά μου, εμείς δεν καταφέραμε και αφήσαμε την πατρίδα μας να καταντήσει εδώ που κατάντησε. Οι πατεράδες μας, μας άφησαν μία Ελλάδα τιμημένη παρά τις συμφορές και τις κακουχίες. Εμείς σερνόμαστε. Η ευχή μας είναι εσείς να σηκωθείτε και να υψώσετε το ανάστημά σας και να μας ξεπεράσετε. Εμάς τουλάχιστον είναι εύκολο να μας ξεπεράσετε. Σας το εύχομαι και το περιμένω», είπε ο καπ. Παναγιώτης Τσάκος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» Ε. Μητρόπουλος μιλώντας στους μαθητές αναφέρθηκε στη συμβολή της ναυτιλίας στην Ελλάδα, λέγοντας ότι δεν υπάρχει καμία επιχειρηματική δραστηριότητα καλύτερη από αυτή. «Το μέλημά μας είναι όλοι οι Έλληνες όχι μόνο να μάθουν τι είναι η ναυτιλία, αλλά να κατανοήσουν την παγκόσμια πρωτιά διαρκείας που έχει κατακτήσει η πατρίδα μας σε έναν στίβο πολύ δύσκολο και ανταγωνιστικό».

Κατά τη διάρκεια της τελετής αποφοίτησης βραβεύτηκαν 6 απόφοιτοι καθώς και σειρά εθελοντών και εργαζομένων που στηρίζουν ενεργά το όραμα του ιδρύματος. Η τελετή ολοκληρώθηκε με θεατρικά δρώμενα και τραγούδια από τους μαθητές της στέγης.

ΠΗΓΗ: ΠΟΛΙΤΗΣ ΧΙΟΣ

Top