Είστε εδώ:
Αρχική > ΓΙΩΤΙΝΓΚ > H Vernicos Yachts γιόρτασε τα 43 χρόνια της

H Vernicos Yachts γιόρτασε τα 43 χρόνια της

Μέσα σ’ ένα εορταστικό και επετειακό κλίμα η VERNICOS YACHTS έκοψε στις 12 Φεβρουαρίου 2018 την πρωτοχρονιάτικη πίτα της, ενώ ταυτόχρονα γιόρτασε τα 43 χρόνια της.Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος με παρόντες τους εργαζόμενους, συνεργάτες και πελάτες της εταιρείας, φίλους του θαλάσσιου τουρισμού, εκπροσώπους του τουριστικού και ναυτιλιακού κόσμου, καθώς και της Πολιτείας.

Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος της εταιρείας, κ. Γεώργιος Α. Βερνίκος, έκανε μία σύντομη αναφορά στην ιστορία του γιώτινγκ των τελευταίων σαράντα χρόνων. Αναφέρθηκε στον ιδιότυπο οικονομικό ανταγωνισμό στο θαλάσσιο τουρισμό που δέχεται η χώρα μας στο Ιόνιο και το Αιγαίο, με διαφορετικά χαρακτηριστικά για την κάθε περίπτωση, συνεχάρη το Υπουργείο Ναυτιλίας και το Λιμενικό Σώμα για τις προσπάθειες που καταβάλουν για τον περιορισμό των παράνομων ναυλώσεων, τόνισε τη σημασία της μείωσης της γραφειοκρατίας, χωρίς να ενθαρρύνονται οι παράνομες ναυλώσεις, την ανάγκη να υπάρξει πρόβλεψη για τα επαγγελματικά σκάφη στη δημοπράτηση της μαρίνας Αλίμου, αναφέρθηκε στο θέμα του ΦΠΑ για τα σκάφη μέχρι 12 μέτρα, στο πρόβλημα πρόσληψης των skippers, στην ανάγκη επιτάχυνσης του ηλεκτρονικού μητρώου, στα θέματα εκπαίδευσης και στις προϋποθέσεις νόμιμης δραστηριοποίησης των mega yachts ανεξαρτήτου σημαίας στην Ελλάδα. Ανέφερε ότι το 2018 προβλέπεται αύξηση των ναυλώσεων και ότι τα επόμενα χρόνια θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στο μάρκετινγκ του γιώτινγκ λόγω των τεχνολογικών εξελίξεων. Τόνισε ότι η θάλασσα ενώνει και όλοι όσοι ασχολούνται μαζί της είναι μια μεγάλη οικογένεια. Οραματιζόμαστε τη Μεσόγειο θάλασσα ειρήνης και ελεύθερης ναυσιπλοΐας, με ενιαίους κανόνες, αλλά σήμερα υπάρχουν αθέμιτοι ανταγωνισμοί, κυρίως από χώρες και σημαίες που δεν ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων ο Yπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Υφυπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Κρεμαστινός, o Βουλευτής και υπεύθυνος ναυτιλίας της Ν.Δ. κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, οι πρ. Υπουργοί Ναυτιλίας κ.κ. Γιώργος Ανωμερίτης και Γιάννης Διαμαντίδης, ο Βουλευτής Σάμου κ. Δημήτρης Σεβαστάκης, ο πρ. Βουλευτής Πειραιά κ. Δημήτρης Καρύδης, ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Μπάμπης Καρίμαλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, η Αντιδήμαρχος Πειραιά κ. Ειρήνη Νταιφά, ο Πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος κ. Γεώργιος Πατέρας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ελληνοκινέζικης Οικονομικής Συνεργασίας κ. Φώτης Προβατάς, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού κ. Αντώνης Στελλιάτος, καθώς και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων κ. Πασχάλης Συρίγος.

Από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής παρέστησαν επίσης η κα Αιμιλία Χριστοδουλοπούλου, Αναπλ.Διευθύντρια Λιμένων & Λιμενικής Πολιτικής, καθώς και ο Διευθυντής Λιμενικής Αστυνομίας Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. κ. Βασίλειος Μάμμης, ο οποίος κέρδισε και το φλουρί της πίτας.

Top