Είστε εδώ:
Αρχική > ΕΙΔΗΣΕΙΣ > «Innovation Quay»: Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στο επίκεντρο της παγκόσμιας ναυτιλιακής καινοτομίας

«Innovation Quay»: Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στο επίκεντρο της παγκόσμιας ναυτιλιακής καινοτομίας

Όλες οι νέες, φιλόδοξες πρωτοβουλίες που έχουν κατατάξει το Ντουμπάι ανάμεσα στα πέντε πιο ανταγωνιστικά και ελκυστικά για επενδύσεις ναυτιλιακά κέντρα του κόσμου παρουσιάζονται στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία στο περίπτερο της Dubai Maritime City Authority (DMCA), στην Έκθεση Ποσειδώνια 2018, το πιο σημαντικό ναυτιλιακό γεγονός παγκοσμίως, που πραγματοποιείται από τις 4 έως τις 8 Ιουνίου στο εκθεσιακό κέντρο Athens Metropolitan Expo.

Ξεχωριστή θέση ανάμεσα σε αυτές τις πρωτοβουλίες κατέχει το «Innovation Quay», που κερδίζει το ενδιαφέρον συνέδρων και επισκεπτών στην κορυφαία έκθεση. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη εγκατάσταση που απευθύνεται στους μεγαλύτερους κατασκευαστές πλοίων και τα μεγαλύτερα κέντρα έρευνας παγκοσμίως και τους παρέχει τη δυνατότητα να μελετήσουν και να αναπτύξουν νέες εμπειρίες με τη χρήση των πλέον σύγχρονων και πρωτοποριακών τεχνολογιών, όπως drones, τρισδιάστατη τεχνολογία και «έξυπνα» αυτοκινούμενα πλοία. Το «Innovation Quay» υποστηρίζει αποτελεσματικά τον στόχο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων να συγκαταλέγονται στις παγκόσμιες «πρωτεύουσες» της καινοτομίας.

Ο κ. Amer Ali, Εκτελεστικός Διευθυντής της DMCA, δήλωσε: «Το Innovation Quay προσφέρει μια πλατφόρμα που δίνει τη δυνατότητα στους κατασκευαστές πλοίων αλλά και στα εγχώρια, περιφερειακά και διεθνή κέντρα έρευνας, να πειραματιστούν με νέους τρόπους ανάπτυξης των πιο προηγμένων τεχνολογιών στον ναυτιλιακό τομέα. Επιδιώκουμε να αποτελέσουμε το ‘εκκολαπτήριο’ νέων πρωτοποριακών έργων, να ενθαρρύνουμε τους ταλαντούχους δημιουργούς και να παράξουμε τις καλύτερες ιδέες για την περαιτέρω βελτίωση των επιδόσεων, της ασφάλειας, της απόδοσης και της ανταγωνιστικότητας του τοπικού ναυτιλιακού τομέα και την εδραίωση της ηγετικής θέσης του Ντουμπάι και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στο παγκόσμιο ναυτιλιακό στερέωμα».

Το φιλόδοξο σχέδιο εντάσσεται στη στρατηγική της DMCA να προσδώσει στον τομέα της ναυτιλίας έναν αέρα δημιουργικότητας και να συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό της ναυτιλιακής κοινότητας, σε συμμόρφωση με τις απαιτήσεις του 21ου αιώνα. Επιπλέον, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία υπερθεματίζει το στόχο της κυβέρνησης του Ντουμπάι να εδραιώσει έναν αειφόρο ναυτιλιακό τομέα, ικανό να εκπληρώσει τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του Εμιράτου του Ντουμπάι.

Ο κ. Amer Ali πρόσθεσε: «Η πρωτοβουλία ‘Innovation Quay’ επιβεβαιώνει εμφατικά τη δέσμευσή μας στην προαγωγή της δημιουργικότητας και της καινοτομίας και στην προώθηση της έρευνας και της ανάπτυξης, έτσι ώστε να γίνουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ένα παγκόσμιο κέντρο για καινοτόμες τεχνολογίες και σύγχρονες δημιουργικές λύσεις. Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι αυτή η πρωτοβουλία θα αποτελέσει το εφαλτήριο για νέες, πρωτοποριακές ιδέες και υπερσύγχρονα έργα που θα έχουν θετικό αντίκτυπο στη διαρκή προσπάθειά μας να καταστεί ο ναυτιλιακός τομέας σημαντικός παράγοντας για την ευόδωση των αειφόρων αναπτυξιακών στόχων του Εμιράτου και να γίνει το Ντουμπάι μία από τις κορυφαίες ναυτιλιακές πρωτεύουσες στον κόσμο».

Σχετικά με την Dubai Maritime City Authority:

Η Dubai Maritime City Authority (DMCA) ιδρύθηκε το 2007 και έφερε ριζική αλλαγή στον τοπικό ναυτιλιακό τομέα μέσω πρωτοβουλιών και ρυθμίσεων ευρείας κλίμακας που υποστηρίζουν το φιλόδοξο στόχο να διαμορφωθεί ένα ασφαλές επενδυτικό περιβάλλον για τους ηγέτες της ναυτιλιακής βιομηχανίας από όλο τον κόσμο, επαναπροσδιορίζοντας παράλληλα τη θέση του Ντουμπάι ως κορυφαίο διεθνές ναυτιλιακό κέντρο.

Έχοντας ως αποστολή να καταγράφει, αναπτύσσει και προωθεί τη ναυτιλιακή δραστηριότητα, η DMCA παρέχει μια πλατφόρμα υψηλής ποιότητας η οποία αναπτύσσει παγκόσμιου επιπέδου κανονισμούς και κατευθυντήριες οδηγίες που ανεβάζουν τον πήχη για τη ναυτιλιακή βιομηχανία, ενώ υποστηρίζει τη λειτουργία και τις υλικοτεχνικές και εφοδιαστικές υποδομές, προσφέροντας παράλληλα επενδυτικές ευκαιρίες που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα του Ντουμπάι σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.

Η DMCA στοχεύει στην ανάπτυξη αποτελεσματικών στρατηγικών συνεργασιών με αντίστοιχες υπηρεσίες άλλων κρατών, με ιδιωτικές επιχειρήσεις και με φορείς που μοιράζονται το όραμά της να διαμορφώσει έναν ασφαλή και ζωντανό ναυτιλιακό τομέα, που οδηγεί την οικονομία και την ανάπτυξη του Εμιράτου. Προτεραιότητα της Αρχής είναι να επεκτείνει τη δραστηριότητα της πάντα εντός των υψηλότερων προδιαγραφών ασφάλειας και των καλύτερων περιβαλλοντικών πρακτικών, ώστε σε εφαρμογή της τοπικής και διεθνούς νομοθεσίας να αναπτύξει ένα ασφαλές περιβάλλον για τη ναυτιλιακή δραστηριότητα και τις επιχειρήσεις του κλάδου.

Top